SZAKEMBERKERESŐ

Legyen a DQ Család Tagja! Tel: +36 30 337 5003

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

(Érvényes 2021.09.23-től)

 

Webshopunk ÁSZF-je az alábbi jogszabályok figyelembevételével készült:
- 1997. évi CLV. törvény - A Fogyasztóvédelemről;
- 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről;
- 2003. évi C. törvény- az elektronikus hírközlésről;
- 2008. évi XLVII. törvény - a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;

- 2013. évi V. törvény- A Polgári Törvénykönyvről;
- 524/2013/EU rendelet- a fogyasztói jogviták online rendezéséről;

- 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet - a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól;


1. Üzemeltető / Cégadatok

 • Az oldalon vásárolt áruk eladója az Euro-Mix 2004 Kft.
 • Cégszerű megnevezés: Euro-Mix 2004 Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Székhely: 9024 Győr Ikva utca 10.
 • Adószám: 12956197-2-08
 • Cégjegyzékszám: 08-09-010858/37
 • Bankszámlaszám: 10700031-72063811-51100005
 • Telefonos elérhetőség: +36 20 290 9010
 • E-mail: info@dermaquest.hu

 

Webshop Tárhelyszolgáltató:

 • Tárhelyszolgáltató neve: UNAS Online Kft.
 • Székhelye: 9400 Sopron Kőszegi út 14.
 • Telefonos elérhetőség: +36 99 200 200
 • Tárhelyszolgáltató e-mail címe: unas@unas.hu

 

2. A Vásárlás Folyamata

2.1. Webshopunkban a vásárlás elektronikus úton történik. Az internetes vásárlás távollévők között megkötött szerződések közé tartozik, azaz a szerződéskötés a kereskedő és a fogyasztó jelenlétének hiányában történik. A vásárló (továbbiakban: Vevő) az eladó (továbbiakban: szolgáltató) által üzemeltetett internetes áruházban (továbbiakban: webshopban) virtuális módon, a számítógép egerével történő kattintás, vagy e-mail útján rendeli meg a kiválasztott terméket. Az internetes vásárlás folyamata magában foglalja az előzetes regisztrációt, amennyiben szükséges, a digitális árukatalógusban való böngészést, a termékek kiválasztását és kosárba helyezését, szállítási feltételek kiválasztását, a fizetési mód kiválasztását, a pénztárban történő fizetést, a megrendelés véglegesítését, valamint a szolgáltatótól a megrendelésre küldött visszaigazolást is.

2.2. Az dermaquest.hu webshopjában vásárlás előtt regisztrációra van szükség, azonban van lehetőség regisztráció nélküli vásárlásra is. A regisztráció, és a regisztráció nélküli vásárlás esetén az alábbi adatokat kell a Felhasználónak megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint ha ettől eltérő a szállítási cím. Regisztrációhoz az előbbi adatokon felül egy jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-mailben, és a honlapon tájékozódhat. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól, ez esetben új vásárláshoz újra kell regisztrálnia.

2.3. A Vevő a regisztrációval egy időben, magára nézve kötelezően elfogadja az dermaquest.hu általános szerződési feltételeit, kijelenti, hogy azokat ismeri. Tisztában van a rendelés, és a teljesítés menetével és feltételeivel. Ismeri az Internet lehetőségeit és korlátait, különös tekintettel a technikai eszközök teljesítményére és azok esetleges hibáira.

 

2.4. A megrendelés leadása nem minősül szerződésnek, a teljesítésig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. A szerződés a megrendelés visszaigazolásakor lép érvénybe. Megrendelésének törlését, módosítását a csomag feladását megelőzően a Vásárló bármikor megteheti e-mailban elektronikus levélben, vagy telefonon.

 

 

2.5. Az elektronikus szerződéskötés lépései

2.5.1. Webshopunkba történő regisztráció során, illetve a regisztráció nélküli vásárlás esetén, a Vevó a rendszer által kért adatokat megfelelően köteles megadni. Helytelen vagy téves adatok megadása esetén a regisztráció érvénytelen. Az ebből fakadó esetleges téves teljesítésért az eladó semmilyen formában nem vállal felelősséget.

2.5.2. A személyes adatok illetve a kosár tartalma webshopunkban regisztráció után is szerkeszthetőek, ugyanúgy mint a szállítási adatok.

2.5.3. A Vevő véglegesíti a rendelését és kiválasztja a fizetési módot. Online fizetés esetén eleget tesz a termék vagy termékek rendeléséből keletkezett fizetési kötelezettségének, utánvéttel történő rendelés esetén tudomásul veszi a keletkező fizetési kötelezettséget, és az utánvétből fakadó plusz költséget.

2.5.4. Cégünk a megrendelés beérkezését követően haladéktalanul, de legkésőbb 48 órán belül elektronikus úton visszaigazolja a rendelést. És megkezdi a termék kézbesítését.

2.5.5. Személyes átvétel kiválasztása esetén a Vevőnek készpénzes fizetésre van lehetősége üzletünkben.

2.5.6. A Cégünknél a megrendelés és a visszaigazolás nyelve a magyar.

2.5.7 A megrendeléssel, visszaigazolással, nyugtával és végszámlával létrejött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azt cégünk nem iktatja, és későbbiekben sem lesz hozzáférhető.

 

3. A szerződés tárgyát képező termékek tulajdonságai

 

Webshopunkban vásárolt termékek jellemzői a konkrét termék leírásánál vannak részletezve.

 

4. A vételár

Az adott termék vételára mindig a mellette feltüntetett ár, amely tartalmazza az általános forgalmi adót (ÁFA). Az adott termék vételára nem tartalmazza a szállítási költséget.

 

Egyértelműen hibásan feltüntetett árnak minősül:0 Ft-os kedvezménnyel csökkentett ár, de a kedvezményt tévesen feltüntető ár (pl.: 10000 Ft-os termék esetén a 20 %-os kedvezmény feltüntetése mellett 5000 Ft-ért kínált termék is). Téves vagy hibás ár feltüntetése esetén az Eladó lehetőséget biztosít a Vevőnek a termék valós áron történő megvásárlására, mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.

 


5. Szállítás és fizetés

 

Lehetőség van webshopunkban elektronikus módon fizetni, melyhez Cégünk a Barion szolgáltatását használja:

 

Barion Payment Zrt.

H-1117, Budapest, Infopark sétány 1.

Adószám: 25353192243

Cégjegyzék szám: 01 10 048552

Ügyfélszolgálat +36 1 464 7099

Központi e-mail: barion@barion.com

 

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény.

 

  5.1. A termékek kiszállítása három módon történhet.
Utánvét esetén a termék ellenértékét és a szállítás költségét a szállítást teljesítő futárnak az átvételkor kell kifizetni.

 

Express One futárszolgálat házhozszállítással

megnevezése: Express One Hungary Kft.

székhelye:  1239 Budapest, Európa utca 12.

telefonszáma:  +3629886660

e-mail címe: ugyfelszolgalat@expressone.hu

 

Packeta Hungary csomagpontra történő kézbesítésével

megnevezése: Packeta Hungary Kft

székhelye: 1044 BudapestEzred u. 2 B2 / 11

telefonszáma:  +36 1 400 8806

e-mail címe: info@packeta.hu

A csomagok kiszállíttatása közvetített szolgáltatásunk, így azok időbeni pontosságáért a felelősséget nem vállaljuk.


  5.2. A termék megrendelésekor feltüntetett díjakon felül a Vevőt csak a szállítási díj terheli.

  5.3 Kiszállított és át nem vett nem vett termék esetében a szállítási díj, illetve amennyiben van visszáru annak költsége a vevőt terheli. Ezt utólagos elállás esetén sincs módunkban visszatáríteni.

 

  5.4 A kiszállítás díja az eladó részéről egyszeri kiszállítást biztosít. Abban az esetben, ha a csomag visszaérkezik cégünkhöz, azt ismételten kiszállítani csak felár ellenében van módunkban.

 

  5.5 A technológiai problémákból eredő késedelmes csomagfeladásokért és kiszállításokért, valamint a szállító hibájából történő adminisztrációs és gyakorlati késedelmekért a felelősséget cégünk nem tud vállalni.

 

6. Vevőt megillető elállási, illetve felmondási jogok

A Polgári Törvénykönyv, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet alapján biztosítjuk a Vevőink számára az elállási/felmondási jog gyakorlását, illetve a megrendelt termékek visszavételét. A Vevő elállási és felmondási jogát akként gyakorolhatja, hogy a 14 napos elállási határidőn belül benyújtja az elállási/felmondási nyilatkozatát vagy az elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát közli az Euro-Mix 2000 Kft.-vel a Szolgáltató elérhetőségeinek bármelyikén.


45/2014. (II.26.) Korm.rendelet 29. §-a szerint bizonyos termékek esetén a fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát. A terméket kizárólag bontatlan, kipróbálatlan állapotban, sérülésektől mentesen van módunkban cserélni, vagy visszafizetni annak árát. Eladó követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítését Vevőtől. Írásban történő elállás esetén Vevőnek a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb az elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül számlával együtt kell visszajuttatnia a boltunkba, a 9024 Győr Ikva utca 10.-es címünkre. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztónak kell megfizetnie a termék visszaküldésének a költségeit. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Az elállási jog csak a fogyasztónak minősülő Vevők által gyakorolható, tehát azon személyek által, akik a szakmájuk, önálló foglalkozásuk vagy üzleti tevékenységük körén kívül eljáró természetes személyek. Gazdálkodó szervezeteket (vállalkozásokat) az elállási jog a vonatkozó jogszabályok alapján nem illeti meg.


Amennyiben a Vevő az elállás jogát a megrendelést követően, de a kiszállítás előtt gyakorolja, semmilyen fizetési kötelezettsége nem keletkezik. Ha a Vevő a fentiek szerint eláll a vásárlási szándékától (a szerződéstől), Társaságunk haladéktalanul, de legkésőbb a Vevő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 15 munkanapon belül visszatéríti a Vevő által teljesített ellenszolgáltatást. A visszatérítést Társaságunk mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Vevő nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

 

7. Hibás teljesítés vagy termék


7.1. Abban az esetben, ha logisztikai problémából adódóan a Vevő nem a megrendelt terméket kapta, a Vevőnek lehetősége van jelezni ezt Cégünk felé. Cégünk a tévesen kiküldött terméket díjmentesen kicseréli. Ebben az esetben a Vevő kizárólag Cégünkkel folytatott egyeztetést követően küldheti vissza a tévesen kiküldött terméket, melynek szállítási költségét Társaságunk állja. A termék megérkezését követően Cégünk a lehető legrövidebb időn belül gondoskodik annak cseréjéről.

7.2. Cégünk csak bizonyítottan hibás terméket tud cserélni. Amennyiben a Vevő által megrendelt termék bizonyíthatóan hibás, úgy Társaságunk díjmentesen cseréli azt a Vevő részére. Amennyiben nincs mód a megrendelt termék cseréjére, úgy a Vásárló kérhet árengedményt, a termék árát levásárolhatja, vagy élhet a vásárlástól való elállás jogával.

7.3 Sérült termék

Társaságunk a tőle elvárható legtöbb odafigyeléssel csomagolja, illetve ellenőrzi a vásárolt termékek minőségét. A csomag átvételekor a Vevő felelőssége minden esetben ellenőrizni a csomag, és a benne található termék sértetlenségét. Társaságunk csak a szállítónál az átvételkor jegyzőkönyvbe felvett panasz megléte esetén tud reklamációt elfogadni. Amennyiben a szállítással kapcsolatban bármilyen egyéb panasz felmerülne, jelezzék Cégünk felé.

 

8. Egyéb feltételek

8.1. Személyes adatait, amelyeket a vásárlás során megad, és amelyek a vásárlás során jutnak az Eladó birtokába, az Eladó rögzíti, és diszkréten kezeli. Harmadik félnek az adatvédelmi tájékoztatóban foglalt kivételeken túl nem adja át.

8.2. Az Eladó nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, amely a webshophoz való csatlakozás miatt következett be. Kizárólag a Vevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait az esetleges behatolóktól.

8.3. Az Eladót nem terheli felelősség az Interneten küldött, vagy fogadott adat elvesztése, az internetes hálózatban bekövetkező működési hiba miatt, ami megakadályozhatja a zavartalan működést, valamint nem felelős a szoftver, a program, vagy más technikai hiba miatt bekövetkezett bármely hiányosságért. Az Eladó az ezzel, ezekkel kapcsolatos minden (kártérítési) felelősségét kizárja, amit a Vevő a regisztrációval valamint megrendelés leadásával kifejezetten tudomásul vesz és elfogad.

8.4. Az Eladó a mindenkori üzletpolitikájának megfelelően módosíthatja a termékek árait és a vásárlás feltételeit. Bármely módosítás, abban az időpontban lép életbe, amikor on-line megtalálható az áruház oldalain.

 

9. Jótállás

A jótállásra és a szavatosságra a 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet 3. mellékletében foglalt rendelkezések az irányadók.

 

10. Panaszkezelés

Termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatos panasz esetén az alábbi elérhetőségeinken tehet bejelentést:
Euro-Mix 2004 Kft.

Cím: 9024 Győr Ikva utca 10.
Tel.: +36 20 2909010
E-mail cím: info@dermaquest.hu

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési Tájékotató

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

(Érvényes 2021.09.23-től)

 

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló  AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE  (a továbbiakban: Rendelet) előírja, hogy az  Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintett részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa, továbbá hogy az Adatkezelő elősegíti az érintett jogainak a gyakorlását. 

Az érintett előzetes tájékoztatási kötelezettségét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény is előírja.

Az alábbiakban olvasható tájékoztatással e jogszabályi kötelezettségünknek teszünk eleget.

A tájékoztatást közzé kell tenni a társaság honlapján, vagy az érintett személy részére  kérésére meg kell küldeni.

E tájékoztatás kiadója, egyben az Adatkezelő:

Cégnév: Euro-Mix 2004 Kft.

Székhely: 9024 Győr Ikva utca 10.

Cégjegyzékszám: 08-09-010858

 Adószám: 12956197-2-08

Képviselő:  Csiszár Attila

Telefonszám: 0620 290 9010

E-mail cím: info@dermaquest.hu

Honlap: www.dermaquest.hu

Bankszámlaszám: 10700031-72063811-51100005

(a továbbiakban: Adatkezelő)


A honlap használatával a felhasználó elfogadja jelen Adatvédelmi Nyilatkozat rendelkezéseit.


Adatkezelés Célja

Az adatkezelés a honlapon történő regisztráló felhasználókra vonatkozó adatok rögzítése és tárolása, a honlapon elérhető szolgáltatások üzemeltetéséhez, kapcsolattartáshoz és a tájékoztatáshoz szükséges mértékben történik.

 

A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok

A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha Ön él valamelyik említett jogával.

Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú hozzájárulást ad számunkra.

A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:

Kapcsolatfelvétel

Ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban.

Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból.

Kezelt adatok

Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok: - Név - E-mail – Telefonszám – Cím

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja


Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Regisztráció a weboldalon

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni)A regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A rendelés feldolgozása

A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli.

Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

 

 

ADATFELDOLGOZÓK MEGNEVEZÉSE

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel; (Rendelet  4. cikk 8.)

Az adatfeldolgozó igénybevételéhez nem kell az érintett előzetes beleegyezése, de szükséges a tájékoztatása. Ennek megfelelően a következő tájékoztatást adjuk:

 

Az adatfeldolgozó megnevezése: UNAS Online Kft.

Telefonszám: (06 99) 200 200

E-mail cím: unas@unas.hu

Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

 

Az online fizetéssel kapcsolatos adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: Barion Payment Zrt.

Az adatfeldolgozó székhelye: H-1117, Budapest, Infopark sétány 1.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36 1 464 70 99

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Online fizetés végrehajtásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett számlázási nevét nevét és címét, a rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

 

 

Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

Ezen adatfeldolgozók Társaságunktól  megkapják a megrendelt termék  kézbesítéséhez szükséges személyes adatokat (érintett neve, címe, telefonszáma), és ennek felhasználásával kiszállítja a terméket.

 

Az adatfeldolgozó megnevezése: Express One futárszolgálat házhozszállítással

Az adatfeldolgozó székhelye:  1239 Budapest, Európa utca 12.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +3629886660

Az adatfeldolgozó e-mail címe: ugyfelszolgalat@expressone.hu

 

Az adatfeldolgozó megnevezése: Packeta Hungary Kft

Az adatfeldolgozó székhelye: 1044 Budapest, Ezred u. 2 B2 / 11

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36 1 400 8806

Az adatfeldolgozó e-mail címe: info@packeta.hu


Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a postai küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.

 

Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve: UNAS Online Kft.

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye: 9400 Sopron, Major köz 2. I/15.

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég telefonszáma: +36-99/884-000

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég e-mail címe: unas@unas.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevél küldéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.

Társaságunk könyvviteli és számlázással kapcsolatos szolgáltatója

A Társaságunk az adó és számviteli kötelezettségei teljesítéséhez könyvviteli szolgáltatói szerződéssel külső szolgáltatót vesz igénybe, aki kezeli a Társaságunkkal szerződés vagy kifizetői kapcsolatba levő természetes személyek személyes adatait is, a Társaságunkat terhelő adó és számviteli kötelezettségek teljesítése céljából. 

Ezen adatfeldolgozó megnevezése a következő:

 

Az adatfeldolgozó megnevezése: Innvoice Felhő - InnVoice Ügyviteli Szoftver Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1119, Budapest, Fehérvári út 67/B

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36307529768

Az adatfeldolgozó e-mail címe: hello@innvoice.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően törli.

 

CRM rendszer üzemeltetésével kapcsolatos adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: UNAS Online Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: 

Az adatfeldolgozó e-mail címe: unas@unas.hu

Az Adatfelodolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelések nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét, címét, telefonszámát, a rendelések számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

 

 • Közösségi irányelvek / Adatkezelés a Társaság Facebook oldalán
 • A Társaság termékei, szolgáltatásai megismertetése, népszerűsítése céljából Facebook oldalt tart fenn.
 • A  Társaság Facebook oldalon felett kérdés nem minősül hivatalosan benyújtott panasznak. 
 • A Társaság Facebook oldalán a látogatók által közzétett személyes adatokat a Társaság nem kezeli.
 • A látogatókra a Facebook Adatvédelmi- és Szolgáltatási Feltételei irányadók.
 • Jogellenes, vagy sértő  tartalom  publikálása esetén a Társaság előzetes értesítés nélkül kizárhatja azérintettet a tagok közül, vagy törölheti hozzászólását.
 • A Társaság nem felel a Facebook felhasználók által közzétett jogszabályt sértő adattartalmakért,hozzászólásokért. A Társaság nem felel  semmilyen, a Facebook működéséből adódó hibáért, üzemzavarért vagy a rendszer működésének megváltoztatásából fakadó problémáért.
 • Adatkezelés a Társaság webáruházában
 • A Társaság által működtetett webáruházban történő vásárlás szerződésnek minősül, figyelemmel azelektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről  szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§-ára, és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló  45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletre is. Webáruházban történő vásárlás  esetén az adatkezelés jogcíme a szerződés.
 • A Társaság a szolgáltató az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezelheti a webáruházban regisztráló, vásárló  azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat és lakcímet a 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§(1) bekezdés jogcímén, továbbá hozzájárulás jogcímén a telefonszámát, e-mail címét, bankszámlaszámát, online azonosítóját.
 • A Társaság számlázás céljából kezelheti az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásigénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat, a 2001. évi CVIII. törvény 13/A.§(2) bekezdés jogcímén.
 • A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatokat ellátó munkavállalói, adatfeldolgozóként  a Társaság IT szolgáltatója szerverszolgáltatást végző munkavállalói, futárszolgálat munkavállalói.
 • A személyes adatok kezelésének időtartama: a regisztráció / szolgáltatás fennállásáig, vagy az érintett hozzájárulása visszavonásáig (törlési kérelméig), vásárlás esetén a vásárlás évét követő 5 évig.
 • Direkt marketing célú adatkezelés
 • Ha külön törvény eltérően nem rendelkezik, reklám természetes személynek mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (közvetlen üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján - a 2008. évi XLVIII. törvényben meghatározott kivétellel kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.
 • A Társaság által reklám-címzetti megkeresés céljára  kezelhető személyes adatok köre: a természetes személy neve, címe, telefonszáma, e-mail címe, online azonosító.
 • A személyes adatok kezelésének célja a Társaság tevékenységéhez kapcsolódó direkt marketingtevékenység folytatása, azaz reklámkiadványok, hírlevelek, aktuális ajánlatok nyomtatott (postai) vagy elektronikus formában (e-mail) történő rendszeres vagy időszakonkénti megküldése a regisztrációkor megadott elérhetőségekre.
 • Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
 • A személyes adatok címzettjei, illetve a címzettek kategóriái: a Társaság ügyfélszolgálattal kapcsolatosfeladatokat ellátó munkavállalói, adatfeldolgozóként  a Társaság IT szolgáltatója szerverszolgáltatást végző munkavállalói, postai kézbesítés esetén a Posta munkavállalói.
 • A személyes adatok tárolásának időtartama: a hozzájárulás visszavonásáig.

Sütik (angolul: cookies) használata

Weboldalainkon úgynevezett sütiket használunk. A sütik (angolul: cookies) olyan szövegfájlok, amelyek lehetővé teszik, hogy az oldalaink között navigálva egyes adatokat, például a kosár tartalmát megtartsa. A süti egy betű/szám kombinációt tartalmazó információcsomag, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával. A legtöbb böngésző egyszerű szöveges fájlban vagy fájlokban tárolja a sütik tartalmát, hogy azok a böngésző kikapcsolása és újraindítása után is elérhetőek maradjanak. Ezek a sütik csak ideiglenesen tárolódnak a számítógépén, és csak akkor kerülnek át a szerverünkre, amikor Ön meglátogatja honlapunkat. Főleg egyszeri tevékenységre szolgáló sütiket alkalmazunk, amelyek nyomban kitörlődnek, amikor a böngészőjét bezárja.

Megtekintheti és kitörölheti a számítógépén tárolt sütiket, és ellenőrzése alatt tarthatja azok használatának módját web böngészőjének beállításai segítségével. Erről további információkat kaphat a web böngészőjének súgóján keresztül.

AdWords és Analytics

Google Adwords konverziókövetés használata

A „Google AdWords” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).

Amikor Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.

Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésre kattintott.

Minden Google AdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.

Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.

Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.

További információ valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el: www.google.de/policies/privacy/

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

 

Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

 • a hozzájárulás visszavonásának joga
 • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés
 • helyesbítéshez való jog
 • adatkezelés korlátozása,
 • törléshez való jog
 • tiltakozáshoz való jog
 • hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül. Amennyiben Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint vásárlót is be tudjuk azonosítani.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő.

 

A hozzájárulás visszavonásának joga

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből, valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

 

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

 • a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és
 • a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:
  • az adatkezelés céljai;
  • az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;
  • információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;
  • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
  • az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
  • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
  • ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
  • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

 

Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

 

Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

 • Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;
 • az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
 • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
 • Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt.

 

Törléshez - elfeledtetéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

 • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;
 • Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
 • Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,
 • a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,
 • a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

 • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
 • a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
 • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

 

Tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

 

Automatizált döntéshozatal

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

 • Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
 • meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
 • az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés

Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjával megszűnt.

 1. május 25. napja előtt regisztrált NAIH szám:
  Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-97587/2016

 

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor az Ön személyes adataival dolgoznak.

 

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt. 

 

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

 • a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;
 • azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;
 • hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja,
 • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
 • arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
 • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.